Cochilia se foloseste la realizarea anumitor specialitati din carne de melc.(melci umpluti). Achizitia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectati din doua surse: din fauna salbatica si din fermele de crestere a melcilor. Zonele de colectare sunt alese cu grija. Nu se achizitioneaza melci din zonele poluate, de asemenea zonele de achizitie sunt monitorizate constant.
Procesul de obtinere si prelucrare a carnii implica mai multe etape. Dupa o perioada de repaus de minim 7 zile (pentru purjare) melcii sunt sacrificati prin oparire (blanchare). Apoi urmeaza operatia de decochiliere (separarea carnii de cochilie) urmata de eviscerare (taierea hepato-pancreasului). Carnea astfel obtinuta este fiarta, triata pe dimensiune (calibrare). Fiecare dimensiune este apoi verificata atent (verificarea calitativa) si ambalata in pungi din material plastic rezistent in fiecare punga se introduc 5 kg de carne. Pungile sunt vacuumate si lipite termoelectric, apoi introduse in tunelul de congelare rapida. Dupa minim 8 ore de depozitare in tunel (-22 °C) sunt ambalate in cutii de carton si depozitate in congelator pana la livrare.
Cochilia este supusa urmatoarelor operatii: spalare in solutie de soda caustica, neutralizare cu solutie corespunzatoare de hipoclorit, clatire in 2 etape in apa curata, uscare si triere pe dimensiune. Urmeaza verificarea lor atenta pentru eliminarea celor necorespunzatoare. Ambalarea lor se face in cutii de carton de 6 kg.
Cochiliile care au gauri mici sunt reparate. Pentru acoperirea gaurilor se foloseste un lipici special. Un alt produs pe care societatea il obtine de la melci este spuma de melc (BAVE) bogata in componenta helicina, folosita in industria farmaceutica si industria cosmeticelor.